Strona główna  »  Zastosowania  »  Pasy do tortilli

Pasy do tortilli

Tortille na bazie mąki, ciasta do pizzy i płaskie chleby są często pieczone w prasie i formowane na pasach przenośnikowych pokrytych PTFE, przechodzących przez prasy pieców. Pasy przenośnikowe indeksują się przy ustalonych wymiarach, a podgrzewana płyta dociskowa spada przy ustalonym ciśnieniu, tworząc ustalony wymiar i grubość. Prasa jednocześnie prasuje i gotuje produkt do pożądanej wielkości i faktury.

Istnieje wielu producentów pieców piekarniczych. Każdy typ pieca wymaga różnych kombinacji pasów, arkuszy rozdzielających oraz właściwości i grubości tkaniny. W wielu przypadkach tkaniny powlekane PTFE 10 mil są używane z metalowymi podkładkami, które indeksują punkty wskazujące, w których taśma zatrzyma się przez wykrywanie metalu. Istnieją również inne metody indeksowania, takie jak czujniki światła wykorzystujące czarne łaty lub dziury w paskach. Złącza są zwykle zwieńczone kołkiem ze stali nierdzewnej, aby umożliwić szybką wymianę pasów.

Kliknij tutaj, aby zobaczyć nasze broszury TacFood i Tacpatch.

Produkt Standardowa szerokość [mm] Grubość nominalna [mm] Waga [g/m2] Pobierz kartę katalogową
51081000, 1200, 15000,215
455Log in
71081000, 1500, 20000,230
490Log in
TacFood 8 Blue1200, 15000,260
550Log in
TacFood 101000, 1200, 13500,240
510Log in
TacFood 11 Light Blue1200, 13800,250
550Log in
TacFood 730013800,180
380Log in
TL710010660,180
380Log in
Tacpatch 3 Black10000,110
200Log in
Produkt Substrate Weight [g/m2] Substrate Nominal Thickness [mm] Adhesive Thickness [mm] Szerokość [mm] Pobierz kartę katalogową
Tacpatch A3 Black Metal Detectable Tapes2000.110.051000Log in

Powyższe dane techniczne oparte są na naszym ogólnym doświadczeniu i podane są w dobrej wierze. Nie jesteśmy jednak w stanie przyjąć odpowiedzialności za czynniki, które są poza naszą wiedzą i kontrolą. Wszystkie dane mogą ulec zmianie bez powiadomienia. Niektóre pozycje mogą nie znajdować się w magazynie i/lub może obowiązywać minimalna wielkość zamówienia.